Oceans2clean Koshi River Brun – Kosi eller Koshi er en grænseoverskridende flod, der strømmer gennem Tibet, Nepal og Indien. Det dræner de nordlige skråninger af Himalaya i Tibet og de sydlige skråninger i Nepal. Fra en større sammenløb af bifloder nord for Chatra Gorge og fremefter er Kosi-floden også kendt for sine syv øvre bifloder.

Lidt facts

Koshi-floden er 720 km lang og dræner et område på ca. 74.500 km2 i Tibet, Nepal og Bihar.  Tidligere foreslog flere forfattere, at floden har flyttet sin kurs i mere end 133 km fra øst til vest i løbet af de sidste 200 år. Men en gennemgang af 28 historiske kort dateret 1760 til 1960 afslørede et let østgående skift i lang varighed, og at skiftet var tilfældigt og svingende i naturen.

Koshi floden er typisk skyld i massive oversvømmelser i Indien når monsun regnen sætter ind. Den er kendt som “Sorrow for Bihar”, da de årlige oversvømmelser påvirker omkring 21.000 km2 (8.100 m²) frugtbar landbrugsjord og derved påvirker den økonomien i landdistrikterne.

Den har en gennemsnitlig vandstrøm (udledning) på 2.166 kubikmeter pr. Sekund. Under oversvømmelser stiger det til så meget som 18 gange gennemsnittet. I Himalaya smelter og trækker gletsjere sig tilbage, hvilket producerer søer, der er usikre ned dæmmet af is eller moræner. Disse dæmninger risikerer at bryde, hvilket forårsager en glacial sø udbrud med strømme helt op til 10.000 kubikmeter i sekundet.

Oceans2clean Koshi River Armbånd Brun, har vi valgt fordi vi ønsker at sætte fokus på de stigende gletsjer smeltninger vi ser i Himalaya. Oveni, ser vi masser af plast og andet affald der skyller ud i bifloderne når regntiden sætter ind. Plast og affald der med tiden ender i vores oceaner. Efterhånden som mængderne af vand og affald stiger, jo mere vil vi se en stigning i udledningen til vores Oceaner. Som ved Indus Floden prøver vi at inddæmme det før det ender i Oceanerne.

Se lige her hvordan vi gør det Projekt Indus Base 1

Følg med her eller på Oceans2cleans Facebook side

Du kunne også være interesseret i...