Indus Base Duo1 Armbånd repræsenterer vores eget projekt ved Indus floden. På tværs af floden har vi lagt et flyde net ud og via dette inddæmmer vi tonsvis af affald og plast.

Men først lidt facts;

Via forskning har vi fundet ud af, at Indus Floden er en af de floder der udleder mest forurening. Indus Floden er den længste flod i Pakistan og en af de store floder på det indiske kontinent. Den udspringer i Kashmir og løber ned igennem Himalya, Pakistan og videre ud i den Arabiske bugt. Der bor millioner af mennesker langs floden samt langs bifloderne. Meget af det plastik der udledes i Indus, ender i det Indiske Ocean.

At samle op føles som en skrue uden ende. Det er nødvendig, men det handler også om at forebygge og lære vores med mennesker hvordan plastik skal håndteres efter det er brugt. I virkeligheden simpelt og ligetil skulle man tro.

Oceans2clean har startet en projekt op i den nordlige del af Indus floden. Projektet er et forebyggelses projekt og det handler om at det plastik der ellers vil ende i Indus floden samles og transporteres videre til genanvendelse. Målet er at 100% genanvendes, men i disse områder er små og realistiske skridt de vigtigste.

Vi har endelig fået de nødvendige tilladelser til at gå i gang i selve Hyderabad. Vi har vores egne folk og etableret vores eget kontor. Der er kommet en aftale i stand med de lokale myndigheder i forhold til modtagelse af plast og den videre forarbejdning.

Pakistan er ikke ligesom Danmark – hverken forståelse eller fart er som vi plejer. Det kræver tålmodighed og det kræver virkelig at vi sætter os ind hvordan de lokale arbejder. Men skal vi nå målet om plastikfri oceaner så er det en nødvendighed at vi tager det tunge læs.

Indus Base Duo1 armbånd er en ud af en serie af 3 duo armbånd. Med dem fokuserer vi på vores projekt ved Indus floden.

Se lige her hvordan vi gør det Projekt Indus Base 1

Følg med her eller på Oceans2cleans Facebook side

Du kunne også være interesseret i...