• Hjælp os med at rense verdenshavene for plastik

Samarbejde

Derfor samarbejder Oceans2Clean med organisationer om at bekæmpe plastikudledning

Man står som regel stærkere, når man løfter i fællesskab fremfor hver for sig. Derfor samarbejder vi også med andre organisationer, der ligesom os kæmper for at komme plastikforureningen til livs. Der er efterhånden mange forskellige organisationer og bevægelser, der alle sammen arbejder for det samme, og ved at samarbejde på tværs kan vi nå langt i kampen mod plastik. Ved at dele kompetencer og viden kan vi komme længst, og derfor er det oplagt at samarbejde med andre organisationer.

Eksempelvis er der nogle organisationer, der fokuserer på forskning og forebyggelse, hvor andre fokuserer på at organisere clean-ups rundt omkring i verdenen. Ved både at bekæmpe problemets oprindelse og desuden sørge for at rette op på den skade, der allerede ér sket, kan vi komme plastikforureningen til livs, og derfor er det væsentligt at samarbejde på tværs. Vi har alle sammen det samme mål, og derfor giver det mening at lægge vores kompetencer sammen.

Disse organisationer samarbejder Oceans2Clean med

For at komme så langt som overhovedet muligt i kampen mod plastik samarbejder Oceans2clean med en lang række organisationer. Blandt andet firmaer som opsamler plastik og genbruger det plast der kan genbruges i flere forskellige produkter eller laver det om til granulat, og på den måde bliver plastikken genanvendt.

Desuden samarbejder vi med organisationer i forskellige lande om at fjerne plastik fra naturen. Det gælder eksempelvis en organisation i Kenya. Sammen med dem sørger vi for, at der dagligt bliver fjernet plastik fra kyststrækningen i Lamu, hvor plastikforurening er et særligt stort problem, og døde skildpadder på stranden derfor er et ganske almindeligt syn.

TheOceanCleanup.com, som er en hollandsk organisation, følger vi desuden tæt. I samarbejde med blandt andre den hollandske regering og Mærsk arbejder de på at fjerne store mængder plastik fra verdenshavene, og det gør de blandt andet med pontoner, der både kan opsamle plastik fra havoverfladen og under overfladen.