• Hjælp os med at rense verdenshavene for plastik

Projekt Indus Base 1

Projekt Indus Base 1 – Oceans2clean eget forebyggelses projekt.

Så hvor er vi nu? og hvad er målet?

Projekt Indus Base 1 ligger ved Hyderabad, Pakistan (ikke at forveksle med den i Indien) ligger ved floden Indus i den sydlige del af Pakistan. Der er vores vores start base for projekter langs Indus floden. I Hyderabad bor der 1,8 millioner mennesker.

Målet er at vi sammen med lokale virksomheder og myndigheder opretter en affaldssortering og får samlet plast sammen  i net og derefter transporteret videre til genanvendelse.

Projekt Indus Base 1

Oceans2clean eget Inddæmnings projekt.

Projekt Indus Base 1 ‘s forsknings hold har fundet ud af, at Indus Floden er en af de floder der udleder mest forurening. Indus Floden er den længeste flod i Pakistan og en af de store floder på det indiske kontinent. Den udspringer i Kashmir og løber ned igenem Himalya, Pakistan og videre ud i den Arabiske bugt. Der bor millioner af mennesker langs floden samt langs bifloderne. Meget af det plastik der udledes, ender i det Indiske Ocean.

At samle op føles som en skrue uden ende. Det er nødvendig, men det handler også om at forebygge og lære vores med mennesker hvordan plastik skal håndteres efter det er brugt. I virkeligheden simpelt og ligetil skulle man tro.

Oceans2clean har startet en projekt op i den nordlige del af Indus floden. Projektet er et forebyggelses projekt og det handler om at det plastik der ellers vil ende i Indus floden samles og transporteres videre til genanvendelse. Ønske tænkning er at 100% genanvendes men i disse områder er små og realistiske skridt de vigtigste.

Hvor langt er vi?

Projekt Indus Base 1 har endelig fået de nødvendige tilladelser til at gå i gang i selve Hyderabad. Vi indsætter vores egen mand og etablerer vores eget kontor. Corona satte os tilbage i forhold til at få lavet de nødvendige aftaler. Men vi er på rette spor igen og over 15.ooo tons affald blev inddæmmet og samlet op i 2021. Vi er godt på vej også i 2022.

Pakistan er ikke ligesom Danmark – hverken forståelse eller fart er som vi plejer. Det kræver tålmodighed og det kræver virkelig at vi sætter os ind hvordan de lokale arbejder. Men skal vi nå målet om plastikfri oceaner så er det en nødvendighed at vi tager det tunge læs.

Vores mission er klar. Oceanerne skal være plastikfri. Forebyggelse er en ud af mange løsninger og den er nødvendig.

Vi opdaterer løbende på siden her, på bloggen og på de sociale medier. Se Oceans2clean Indus Armbånd der støtter