• Hjælp os med at rense verdenshavene for plastik

Projekt Indus Base 1

Indus Base 1 – Oceans2clean eget forebyggelses projekt.

Så hvor er vi nu? og hvad er målet?

Hyderabad, Pakistan (ikke at forveksle med den i Indien) ligger ved floden Indus i den sydlige del af Pakistan. Der er vores Indus Base 1 – vores start base for projekter langs Indus floden. I Hyderabad bor der 1,8 millioner mennesker.

Målet er at vi sammen med lokale virksomheder og myndigheder opretter en affaldssorting og får samlet plast sammen  i net og derefter transporteret videre til genanvendelse.

Via forskning har man fundet ud af, at Indus Floden er en af de floder der udleder mest forurening. Indus Floden er den længeste flod i Pakistan og en af de store floder på det indiske kontinent. Den udspringer i Kashmir og løber ned igenem Himalya, Pakistan og videre ud i den Arabiske bugt. Der bor millioner af mennesker langs floden samt langs bifloderne. Meget af det plastik der udledes, ender i det Indiske Ocean.

At samle op føles som en skrue uden ende. Det er nødvendig, men det handler også om at forebygge og lære vores med mennesker hvordan plastik skal håndteres efter det er brugt. I virkeligheden simpelt og ligetil skulle man tro.

Oceans2clean har startet en projekt op i den nordlige del af Indus floden. Projektet er et forebyggelses projekt og det handler om at det plastik der ellers vil ende i Indus floden samles og transporteres videre til genanvendelse. Ønske tænkning er at 100% genanvendes men i disse områder er små og realistiske skridt de vigtigste.

Hvor langt er vi?

Vi har endelig fået de nødvendige tilladelser til at gå i gang i selve Hyderabad. Vi indsætter vores egen mand og etablerer vores eget kontor. Næste skridt er få en aftale i stand med de lokale myndigheder i forhold til modtagelse af plast og den videre forarbejdning.

Pakistan er ikke ligesom Danmark – hverken forståelse eller fart er som vi plejer. Det kræver tålmodighed og det kræver virkelig at vi sætter os ind hvordan de lokale arbejder. Men skal vi nå målet om plastikfri oceaner så er det en nødvendighed at vi tager det tunge læs.

Vores mission er klar. Oceanerne skal være plastikfri. Forebyggelse er en ud af mange løsninger og den er nødvendig.

Vi opdaterer løbende på siden her, på bloggen og på de sociale medier. Kig ind engang i mellem og se hvordan vi hele tiden arbejder på Indus projektet.